Προειδοποίηση Προειδοποίηση: Το αρχείο παραμετροποίησης /var/www/vhosts/lagoonhome.gr/coolmodels.gr/includes/configure.php είναι εγγράψιμο. Για λόγους ασφαλείας ρυθμίστε κατάλληλα τις άδειες πρόσβασης του αρχείου.
CoolModels RC Supplies
  Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Σύντομος Οδηγός για FPV Ο λογαριασμός μου  |  Περιεχόμενα καλαθιού  |  Ολοκλήρωση αγοράς   
Κατηγορίες
Κατασκευαστές
Νέα προϊόντα Περισσότερα
High Efficient 1045 Carbon Fiber Props - 1 Pair
High Efficient 1045 Carbon Fiber Props - 1 Pair
14.90EUR
Πληροφορίες
Βασικοί Κανόνες Ασφάλειας για Multirotor
Worldwide Shipping
Σύντομος Οδηγός για Multirotors
Σύντομος Οδηγός για FPV
Εναέρια Βίντεο
Εκπτωτικά Κουπόνια
Αποστολές & επιστροφές
Όροι ασφάλειας
Όροι χρήσης
Επικοινωνία
Σύντομος Οδηγός για FPV

Χρήσιμες πληροφορίες για τα FPV Συστήματα.

 

Τι είναι τα FPV Συστήματα (συνοπτικά)

 • Τα FPV (First Person View - Εικόνα σε Πρώτο Πρόσωπο) ή UAV (Unmanned Aircraft Vehicle - Μη επανδρωμένο Εναέριο Όχημα) σε περίπτωση χρήσης του με Αυτόματο Πιλότο (Co-Pilot Stabilizer Systems - Αισθητήρας Σταθεροποίησης Πτήσης), είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε εικονικά να απολαύσουμε μια πτήση με τα μέσα και τις πληροφορίες που προσφέρουν και τα πραγματικά αεροσκάφη.

 

 

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι

 • Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Η οικονομικότερη και πιο πρακτική λύση είναι να πάρετε ένα κομπλέ πακέτο (2.4GHz για 35/40/72MHz τηλεκατευθύνσεις και 5.8GHz για 2.4GHz τηλεκατεύθυνσεις ώστε να αποφύγετε παρεμβολές). Το βασικό όμως που θα χρειαστείτε είναι ο πομπός και ο δέκτης και εκεί έχετε να επιλέξετε από 500mW έως και 1500mW. Περιληπτικά τα 500mW προσφέρουν κάλυψη σήματος περί τα 1000 μέτρα και με κατάλληλο εξοπλισμό (περισσότερα dbi κεραία κατά προτίμηση patch κατευθυντική) η απόσταση μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Τα 500mW / 850mW για 1 - 2 χλμ και με κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να φτάσει και τα 10 - 15 χλμ. Τα 1500mW είναι γι' αυτούς που θέλουν το κάτι περισσότερο, αφού βέβαια φροντίσουν να διαμορφώσουν έτσι και τον πομπό τους ώστε να μην βγουν εκτός εμβέλειας και χάσουν τον χειρισμό του αεροσκάφους (1 χλμ περίπου για τους εργοστασιακούς πομπούς. Θα αναλύσουμε παρακάτω πως αυξάνουμε την εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσής μας).
   
 • Μετά προχωράτε με την αγορά μιας κάμερας την οποία και θα συνδέσετε στον πομπό επάνω στο αεροπλάνο και ο οποίος θα μεταδίδει το βίντεο σήμα στο δέκτη εδάφους, από εκεί με RCA έξοδο μπορούμε να δώσουμε σε Video IN σε ένα φορητό υπολογιστή για παράδειγμα και να παρακολουθήσουμε ή να καταγράψουμε το βίντεο. Στην περίπτωση που έχουμε τα γυαλιά τα οποία επίσης λειτουργούν ως δέκτης (μπορεί να απενεργοποιηθεί ο δέκτης και να συνδεθούν τα γυαλιά με επίγειο δέκτη μέσω καλωδίου Audio Jack), μπορούμε ταυτόχρονα να παρακολουθούμε μέσα από τα γυαλιά αλλά και να παρακολουθούμε ή/και να καταγράφουμε δίπλα στον φορητό υπολογιστή.
   
 • Αφού έχουμε την μετάδοση εικόνας, για να αποκτήσουμε τις πληροφορίες και τα όργανα, αισθητήρες και GPS προχωράμε στην αγορά της τηλεμετρίας. Το πακετάκι περιέχει ότι πληροφορίες χρειαζόμαστε για μια εικονική πτήση σε συνδιασμό με τα γυαλιά.
   
 • Aν θέλουμε να έχουμε στα γυαλιά και την δυνατότητα κίνησης της κάμερας με την μετακίνηση του κεφαλιού μας (head tracking), θα χρειαστούμε το W-Tracker Head Tracking στην προκειμένη περίπτωση, το οποίο δεν είναι γυροσκοπικό όπως πολλά του εμπορίου αλλά αντ' αυτού λειτουργεί με τα μαγνητικά πεδία της Γης και έτσι επιτρέπει μια πολύ πιο ρεαλιστική κίνηση από τα γυροσκοπικά head tracking του εμπορίου. Επίσης λειτουργεί ασύρματα και έτσι δεν είμαστε καλωδιωμένοι στο κεφάλι με την τηλεκατεύθυνση και έτσι έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Προσοχή όμως γιατί εδώ θα πρέπει να έχουμε τοποθετήσει με την κάμερα και δυο σέρβο (η συγκεκριμένη τα περιλαμβάνει) που θα μας δίνουν κίνηση της κάμερας πάνω - κάτω και δεξιά - αριστερά. Προυπόθεση γι' αυτό, δυο ελεύθερα κανάλια στον δέκτη μας.
   
 • Tέλος, για να αυξήσουμε την εμβέλεια της τηλεκατεύθυνσής μας για αποστάσεις μεγαλύτερες ακόμη και από 15 χλμ, υπάρχει το Long Range System που αντικαθιστά τον εργοστασιακό σύστημα εκπομπής της τηλεκατεύθυνσής μας. Με τοποθέτηση Module και δέκτη της FrSky μπορούμε να έχουμε 1,5 - 2,5 χλμ εμβέλεια. Με επιπλέον προσθήκη της 7dbi patch κεραίας 4,5 χλμ και με προσθήκη signal booster περισσότερο ακόμα και από 15 χλμ.

 

Τρόπος Αγοράς

 • ¶μεσα για τα προϊόντα που σημειώνονται ως ¶μεσα διαθέσιμα και παραγγελία για όλα τα υπόλοιπα (διαθέσιμα σε 4 εργάσιμες περίπου).

 

Αν για οτιδήποτε ξεχνάμε να αναφέρουμε, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 Συνέχεια 
Το Coolmodels στο Facebook!
Αναζήτηση
 

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.
Προχωρημένη αναζήτηση
Γλώσσες
Greek English
Σύνδεση
Διεύθυνση Email

Κωδικός
 

Νέος Λογαριασμός
Ξέχασες τον κωδικό;
Καλάθι αγορών Περισσότερα
¶δειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Κριτικές Περισσότερα
Charging harness
..
5 από 5 αστέρια!