Προειδοποίηση Προειδοποίηση: Το αρχείο παραμετροποίησης /var/www/vhosts/lagoonhome.gr/coolmodels.gr/includes/configure.php είναι εγγράψιμο. Για λόγους ασφαλείας ρυθμίστε κατάλληλα τις άδειες πρόσβασης του αρχείου.
CoolModels RC Supplies
  Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Σύντομος Οδηγός για Multirotors Ο λογαριασμός μου  |  Περιεχόμενα καλαθιού  |  Ολοκλήρωση αγοράς   
Κατηγορίες
Κατασκευαστές
Νέα προϊόντα Περισσότερα
Wild Scorpion 7.4V 900mAh 20C
Wild Scorpion 7.4V 900mAh 20C
10.00EUR
Πληροφορίες
Βασικοί Κανόνες Ασφάλειας για Multirotor
Worldwide Shipping
Σύντομος Οδηγός για Multirotors
Σύντομος Οδηγός για FPV
Εναέρια Βίντεο
Εκπτωτικά Κουπόνια
Αποστολές & επιστροφές
Όροι ασφάλειας
Όροι χρήσης
Επικοινωνία
Σύντομος Οδηγός για Multirotors

 

Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι θα χρειαστεί να επιλέξετε αλλά και πως θα συναρμολογήσετε όλα αυτά τα ξεχωριστά τμήματα των Multirotors, τότε αυτός ο σύντομος οδηγός θα σας βοηθήσει αρκετά. Αν πάλι δεν αρκεί ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο θελήσετε, καλέστε στο κατάστημα να σας λύσουμε με χαρά κάθε απορία.

 

Βήμα 1 - Επιλογή Multirotor

Αν είστε χομπίστας μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε  θέλετε. Αν όμως είστε επαγγελματίας ή απλά θέλετε να τοποθετήσετε κάμερα και μάλιστα με βάση γυροσκοπική (η οποία απαιτεί και δυο servo 9 γραμμαρίων), τότε θα πρέπει να επιλέξετε καταρχήν έναν controller με camera stabilization όπως το MultiWii (δεν είναι όμως και απαραίτητο). Το πιο σημαντικό για τον επαγγελματία είναι να υπολογίσει καταρχήν το βάρος και τον όγκο του εξοπλισμού που θα χρειαστεί να τοποθετήσει. Σε τετρακόπτερο η ιδανική λύση είναι το Lunar Explorer (FPV εξοπλισμός και κάμερα τύπου GoPro). Τα εξακόπτερα ή και οκτακόπτερα είναι σταθερότερα και έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα ανύψωσης βάρους.

 

Βήμα 2 - Εξοπλισμός για Multirotor

Ένα Multirotor, για παράδειγμα το τετρακόπτερο χρειάζεται 4 τριφασικά μοτέρ γύρω στα 200 Watts, 4 ελεγκτές ταχύτητας τριφασικών μοτέρ (ESC) 18 Ampere και πάνω, Controller (π.χ. MultiWii), μπαταρία LiPo 3S 2200mAh - 4000mAh και έλικες. Επίσης θα χρειαστεί αν διαθέτετε ψηφιακή εξακάναλη τουλάχιστον τηλεκατεύθυνση και δέκτη (π.χ. Spektrum DX6i).

 

Βήμα 3 - Συναρμολόγηση Multirotor

Τα Multirotor είναι εξαιρετικά εύκολα στην συναρμολόγησή τους. Ειδικά αυτά του Quadframe.com στα οποία είμαστε οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι για την Ελλάδα, θα βρείτε βήμα προς βήμα οδηγό συναρμολόγησης στην σελίδα προϊόντος του κάθε Multirotor frame (πλαίσιο). Αφού λοιπόν τελειώσετε με την συναρμολόγηση του Multirotor, θα πρέπει να προγραμματίσετε τα ESC ώστε να καλιμπραριστεί το γκάζι (throttle) για κάθε ένα από αυτά. Ο τρόπος (για τα Hobbywing compatibles όπως Rctimer και Turnigy Plush) είναι με το να τα συνδέετε ένα - ένα στον δέκτη, να δίνετε τέρμα γκάζι στην τηλεκατεύθυνση (programming mode), κατόπιν τροφοδοτείτε το ESC με ρεύμα και αφού ακούσετε κάποιο διπλό πιθανότατα beep μετά από 1-3 δευτερόλεπτα κατεβάζετε το γκάζι από την τηλεκατεύθυνση και αφού ακούσετε και πάλι κάποιο beep και οπλίσει κανονικά το μοτέρ, αποσυνδέετε τα ρεύματα και προχωράτε με τα υπόλοιπα. Κατόπιν με μια κάρτα προγραμματισμού φροντίζετε να έχουν τις ακόλουθες ρυθμίσεις: Brakes - Off, Battery Type - Ni-xx (το γνωρίζουμε πως είναι LiPo, αλλά δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να κόψει κάποια στιγμή τα μοτέρ και το Multirotor να πέσει), Cut Off Type - Soft-Cut, Cutt Off Voltage - Middle, Start Mode - Normal, Timing Mode - Middle, Music - Οτιδήποτε, Governor Mode - Off.

Κατόπιν ελέγχετε την φορά των μοτέρ να είναι η σωστή, ειδάλλως αν σε κάποιο μοτέρ δεν είναι αλλάζετε θέση σε δυο οποιεσδήποτε φάσεις μεταξύ τους. Θα χρειαστείτε αρσενικά servo extensions ώστε να συνδέσετε τον δέκτη με τον Controller και πάνω στον Controller συνδέετε και τα ESC. Το MultiWii στην πίσω πλευρά του σας λέει ακριβώς που πάει τι.

Τέλος ανάλογα με τον Controller που έχετε επιλέξει κάνετε τα απαραίτητα καλιμπραρίσματα χωρίς τις έλικες και αφού είστε σίγουροι πως δουλεύει σωστά, τοποθετείτε τις έλικες και πάτε για δοκιμαστική πτήση σε ανοιχτό χώρο και χωρίς αέρα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για παρατηρήσεις, διευκρινήσεις ή απορίες.
Ο οδηγός θα ανανεώνεται τακτικά...

 

 Συνέχεια 
Το Coolmodels στο Facebook!
Αναζήτηση
 

Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για την αναζήτηση.
Προχωρημένη αναζήτηση
Γλώσσες
Greek English
Σύνδεση
Διεύθυνση Email

Κωδικός
 

Νέος Λογαριασμός
Ξέχασες τον κωδικό;
Καλάθι αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Κριτικές Περισσότερα
Fibreglass Canopy for 450 Helicopter - Shark
..
5 από 5 αστέρια!